neděle 2. září 2012

Milí třeťáci!

Ano, od zítřka už jste opravdu třeťáci, a to znamená, že se zase o něco více naučíte. Čeká vás úplně nová třída i s paní učitelkou, kterou jste sice někteří mohli potkat například na dramatickém kroužku, ale pro jiné to bude setkání nové a jistě se trochu obáváte, jak to všechno bude vypadat. Tak pokud máte chviličku času a nepřipravujete se na první školní den celé odpoledne, můžete se podívat, co na vás vlastně čeká.

Třída čar a kouzel totiž nebude 3. A jen náhodou. Ono totiž naučit se všechny ty nové věci není žádná hračka a proto je někdy zapotřebí naučit se čarovat, alespoň maličko, aby se to všechno zvládlo. Sice se říká: chytrost nejsou žádné čáry, ale pokud si jimi můžeme pomoci, bude to pro nás přece jen jednodušší.


Jak už jistě víte, třídu najdete na místě, kde dřív bývala družina, tedy úplně na tom nejnižším místě ve škole. Jak vidíte na obrázku, máme dveře pěkně popsané, abyste trefili. Lavice máme seřazené do písmene U, abychom si mohli lépe povídat a dívat se při tom navzájem do očí. Je to lepší, než pozorovat něčí záda, no ne?






Lavice máme moc pěkné, žluté. Jen židle jsou zatím ještě vysoké, pan školník nám je jistě brzy dá trochu níž. A také budeme mít koberec, na kterém si budeme povídat a učit se.
V průběhu celého roku budeme hrát hodně her, které nám při učení pomůžou. O těch se dozvíte více ve škole a vaši rodiče si o nich budou moci přečíst na těchto stránkách v celoročních plánech.
Máme novou interaktivní tabuli, se kterou se budeme učit a na které si budeme pouštět různé obrázky, hry a filmy. Hodně nám při té cestě třetí třídou pomůže.





A třídním maskotem bude letos sova. Sova je moudrá a taky je to důležité čarodějné stvoření. I ona nám při učení pomůže.



Doufám, že se na třetí třídu už těšíte, i na to všechno, co vás čeká. Já se těším moc. Zítra tedy naviděnou,

vaše paní učitelka.

Žádné komentáře:

Okomentovat