středa 5. prosince 2012

Mikuláš

5. 12. je odjakživa moc zvláštní den! Chodí totiž Mikuláš, andělé a čerti, aby hodným dětem rozdávali sladkosti a malé dárečky, a zlobivým dětem uhlí nebo brambory, nebo je dokonce strčili do pytle a odnesli s sebou do pekla.


 

V době školy přišli i k nám do třídy! Nejprve jedna "malá" návštěva, pak ale dorazili i ti větší, kterých stálo za to se opravdu bát. Přišli totiž obrovští čerti, kteří si nás mohli dát každý přes rameno aspoň pět a odnést nás do pekla! (A někteří jsme taky měli na mále.)


 


Mikuláš měl svou kouzelnou knihu, takže moc dobře věděl, kdo zlobil a kdo byl hodný. Holky, které skoro neměly důvod, se bály nejvíc, ale i kluci - to bylo najednou špatné svědomí!

 

Nakonec se za nás andílci přimluvili a dostali jsme (s tím uhlím) i nějaké sladkosti a dobrůtky, protože jsme všechny hříchy odčinili pěknou písničkou "Jdu cestou necestou" z pohádky Princezna ze mlejna. Tu jsme cvičili s hudbou už předchozí den a povedla se nám (i přes tu nervozitu).


A když už bylo jisté, že si nás ti čerti do pekla neodnesou, rozhodli jsme se nějaké v hodině ČSP vyrobit. Kluci vyráběli čertíky a holky čertice a také se nám velmi povedli - podívejte se sami.






Žádné komentáře:

Okomentovat