čtvrtek 29. listopadu 2012

Dinopark Harfa

Byli jsme v dinoparku, který je na střeše obchodního centra Harfa na Českomoravské. Měli jsme to v rámci projektu "pohádka", i když některé exponáty byly spíš z nějakého hororu nebo fantasy filmu než z pohádky.



Někteří z nás už to tu znali, ale bylo i pár takových, kteří přišli poprvé - stejně jako paní učitelka. Počasí nám nepřálo, ale to nás nemohlo odradit a nakonec naštěstí i přestalo pršet. Zmrzlí jsme ale byli parádně!

Nejprve jsme prošli tunelem času - až do pravěku.


A pak jsme se byli projít po celém parku.



Prohlédli jsme si všechny dinosaury, někteří řvali a hýbali se - opravdu jako živí. Připadali jsme si jako v pravěku!

Kromě dinosaurů jsme si prohlédli i opravdické kosti a přečetli si něco málo pouček.


Také jsme svačili - naštěstí tam byly židličky pod stříškou a vedle jsme se mohli vyblbnout na dinosaurech se sedlem, v obřím vajíčku nebo na zastřešeném pískovišti.Tam jsme si zahráli na opravdové archeology a nacházeli dinosauří kostry!








Když už nám byla opravdová zima, přesunuli jsme se do kina, které jsme měli v rámci návštěvy dinoparku zdarma. Bylo to zvláštní pravěké 3D kino, kde jsme si sedli na zem nebo na pařezy a pak to s námi házelo, až jsme si mysleli, že jsme součástí příběhu i my a uhýbali jsme třeba před letícími meteority nebo krvelačným Tyranosaurem.

Byla to pěkná starodávná a pohádková návštěva. Něco jsme si nakoupili, hodně jsme toho viděli a těšíme se na příští výlet. Kam? Třeba zase do budoucnosti? Uvidíme!

Žádné komentáře:

Okomentovat