úterý 30. dubna 2013

Jednohubky - jak to dopadlo?

Paní učitelka má obrovskou radost! Co děti ve 3. A slíbí, to také (až na pár výjimek) splní, takže jsme ve středu 24. 4. měli jednohubkové hody!

Skupinky pracovaly na svých jednohubkách skoro celé dvě vyučovací hodiny, začaly hned po angličtině. Paní učitelka pomáhala, krájela ostrým nožem (nebo pečlivě dohlížela na to, jak krájí šikovné děti) a dokumentovala celou práci. Přísad bylo opravdu hodně - hlavní základ byly pomazánky, které měla každá skupina. Bylo několik česnekových, rovněž více rybičkových, jedna papriková a jeden rybí salát. Děkujeme ochotným maminkám (nebo snad i tatínkům?) za pomoc! I jiné přísady byly bezvadné - vítězem v počtu přísad se stal Štěpán Pacal, který - věřte či ne - přinesl i maliny. Také se o ně s ostatními skupinami podělil, takže snad všechny skupiny měly nějaké jednohubky ozdobené malinami. To byla zvláštní chuť!

Dále jsme měli: sýry, šunky, slaninu, hroznové víno, rajčátka, okurku, papriku - a tak dále, zkrátka vše, co na jednohubkách nesmí chybět. Jak nám to šlo? To se podívejte na fotkách.

Samozřejmě jsme také soutěžili, paní učitelka přidělovala body (za chuť, kreativitu a jiné věci), pak se obodovaly i skupiny navzájem. Někteří to ale trochu popletli, takže jsme se nakonec nemohli a nemohli dopočítat, kdo vlastně měl těch bodů nejvíc. Ale to vlastně vůbec nevadí, protože práci si s tím dali všichni a jak děti, tak paní učitelka - a všechny ostatní paní učitelky (na které jsme narazili při obchůzce školy) si výborně pošmákly. Takže nakonec vyhráli zaslouženě všichni!














Žádné komentáře:

Okomentovat