čtvrtek 27. února 2014

ŠvP Vápenka - první den

Milí rodiče,

přinášíme nejnovější zprávy z Vápenky.

Paní učitelka vždycky říká, že nejhorší je odjezd. Ano, i tentokrát to bylo trochu hektické, ale zvládli jsme to na jedničku. Měli jsme autobus pro sebe 4. A a 3. A, spousta volných sedaček, tak jsme si mohli sednout i po jednom, když jsme chtěli.
Cesta probíhala úplně v pořádku, nikomu nebylo špatně a všichni jsme se chovali vzorně. Na zastávce u benzínové pumpy za Jičínem jsme si mohli koupit drobnosti, ale paní učitelka nás varovala, že tady bude všechno o hodně dražší, tak jsme se krotili. Pak nám pan řidič dovolil pustit televizi! Koukali jsme na DVD Turbo a tak nás to bavilo, že když jsme (v nejlepším momentě filmu) zastavili před Vápenkou, vůbec se nám nechtělo vystupovat.


Měli jsme opravdu krásné počasí, svítilo sluníčko, tak jsme chviličku blbli před chatou, než nás paní učitelka rozdělila do pokojů (kluci měli trochu problém, ale nakonec se dohodli). Bydlíme: Štěpán P. + Pepa + Vojta, Kryštof + Maty + Stěpán M., Vašek + Adam + Šimon + Filip, Kačka + Nicole.

Po obědě (čočková polévka a sladký knedlík) jsme měli polední klid, během kterého jsme si vybalili a uklidili pokoje.


Pak jsme šli na procházku ven, abychom nebyli celé odpoledne zalezlí. Dorazili jsme až do Polska. Mají tam lepší sníh! Teda - mají aspoň nějaký, my vůbec žádný. Někteří z nás uvažovali, že emigrují a zůstanou tam, aby se mohli koulovat, ale nakonec se všichni rozhodli k návratu do Čech. Někdo se také podíval do zvláštní boudy zvané "Yettiho".







Do chaty jsme dorazili akorát tak, abychom si dali chvilku oddech, zahráli si nějaké hry, navštívili se na pokojích a pak už byla večeře. Měli jsme obalovaný květák, někteří dokonce uvažovali, že si přidají, bylo to moc dobré.

Po večeři jsme měli chvilku pauzu, paní učitelky pro nás připravovali překvapení. Pak si nás zavolaly po třídách. Dostali jsme na záda lístečky a museli zamknout pusy na zámek. Pak jsme se sešli všichni v jídelně a pohledem na cizí záda jsme se museli neslyšně domluvit a najít svou skupinu. Byla to zábavná hra.
Ve skupině jsme pak dostali papír a měli jsme za úkol vymyslet název od písmenka, které jsme měli nalepené na zádech. Takže skupina, která měla na zádech A se mohla jmenovat třeba ANAKONDY. Také jsme si malovali svoje maskoty.








Pak nám paní učitelka Zelená vysvětlila, proč to všechno děláme: Jsme totiž dobrodružná výprava! Vydali jsme se na Vápenku hledat Yettiho! Jestli ho najdeme, nebo kolik informací o něm získáme, to ještě nevíme, ale budeme se snažit. Za každý úspěch můžeme pro svůj tým sehnat Yettiho stopu a kdo bude mít na konci pobytu nejvíc stop, vítězí. Stopy se budou lepit na sněhovou plochu - velký papír. O své stopy můžeme také přijít, pokud něco závažného provedeme.

Na dveřích pokoje máme už nalepené bodovací tabulky - na úklid. Už máme tipy, kdo bude na úklid mistr a kdo to bude trochu flinkat.

Po nalepení lístečků na sněhovou plochu a prvních stop jsme zalezli na pokoje a pomalu jsme se chystali na večerku. Někteří kluci se nechtěli mýt ani si čistit zuby, to byla ostuda. Jinak jsme ale byli hodní, zalezli jsme do postýlek a paní učitelka nám zhasla.

Zdravíme Vás a těšíme se na první zprávy od Vás. Máme se skvěle!

Žádné komentáře:

Okomentovat