pátek 28. února 2014

ŠvP Vápenka - druhý den

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, leží naše chata Vápenka. Tedy alespoň dnes, protože venku je to jako kdyby na nás někdo vylil z nebe mléko.

Většina z nás spala dobře, jen málo rukou se zvedlo, když se paní učitelka ptala, kdo se špatně vyspal. I paní učitelky byly spokojené, protože jsme je ráno nebudili. Možná to spíš než naším chováním bylo tím, že jejich pokoje jsou od našich dostatečně daleko, že nás neslyší :-)
Ke snídani bylo pečivo s marmeládou, takže jsme sladkým doplnili energii. Po jídle jsme si šli psát naše kroniky a pak se trochu učit. Dělali jsme matematiku z pracovního sešitu. Pak jsme se dělili na skupinky na venkovní program, ale to už k nám do jídelny (kde se učíme, protože je největší) začaly chodit ostatní třídy pro svačinky. Tak jsme se také najedli (jogurty s různými příchutěmi) a šli se obléknout na ven.

Mlha byla opravdu k neprokouknutí, paní učitelka se bála, že nás ztratí, tak jsme šli všichni (i třeťáci) radši najednou. Dostali jsme zprávu, že se jdeme podívat, jestli náhodou nenajdeme nějaké stopy po Yettim a také že bychom mu měli ukázat, jak nám všechno dobře jde. Tak jsme v už rozdělených skupinách chodili po lístečcích, kde byly napsány krátké věty. V těch jsme vyhledávali podstatná jména a určovali u nich pád a my čtvrťáci i vzor. Věřili byste, že se nikomu nepovedlo správně určit 5. pád oslovujeme voláme? Paní učitelka z toho tedy rozhodně byla překvapená nemile. Zvítězil tým, ve kterém z naší třídy byli dva - Vašek a Adam. Měli 9 bodů z 10 (až na ten nešťastný 5. pád).

Špatná zpráva: Paní učitelce se rozbila paměťová karta ve foťáku. Na fotky bude mít tudíž pouze mobil, tak omuvte trochu horší kvalitu. Je to škoda, zrovna si tak pochvalovala, jak všechno dobře funguje...






Třeťáci horlivě hledali stopy Yettiho a podařilo se jim i nějaké najít, možná dokonce i jeho zub. Malý Matyáš, syn paní učitelky Pelcové, viděl, že se v dálce v mlze něco hýbe. Možná to ale byl jen pejsek, který už včera pobíhal za námi a uvíznul uprostřed ledu na rybníčku. Paní učitelka Nedvídková ho pak zaháněla na břeh, aby nepropadl a paní učitelka Zelená doufala, že pro něj nebude muset do ledové vody skákat ;-)


Když jsme objevili, co se dalo, vyhodnotili soutěž a rozdali stopičky nejlepší skupině, už jsme se skoro všichni klepali zimou. Tak jsme zamířili zpátky do chaty. Měli jsme chviličku na hraní her a navštěvování, ale místo radostí z toho byly spíš starosti, protože kluci se začali hádat, koho pustí na pokoj a koho ne. Došlo i na sprostá slova, proto už paní učitelka musela zakročit. Naštěstí už byl oběd a snad se kluci poučili a budou na sebe hodnější.

K obědu bylo grilované kuře a rýže - všechno výborné, hlavně paní učitelky si moc pochvalovaly.

Psali jsme pohledy a odpočívali až do té doby, než nás paní učitelka Nedvídková zavolala na odpolední program. Šli jsme do kopce opět směrem na hranice s Polskem. Hráli jsme si ve sněhu, koulovali jsme se a paní učitelky Nedvídková, Kufnerová a Blažejová nás volaly na plnění úkolů po skupinkách. Bylo několik úkolů umístěných různě na stromech a pařezech - to byly znalostní otázky: Např.: V jakém jsme pohoří? Jak se jmenoval masožravý dinosaurus? Jak se jmenuje květina, která kvete na jaře jako první? Také to byly různé slovní hříčky, jako např. najít zvíře ve slově STRAKONICE, část těla ve slově JIHLAVA atd.. Pak jsme dostali další úkoly - skákat přes švihadlo a uplácat největší shněhovou kouli. Paní učitelky večer otázky vyhodnotí a budeme dostávat stopy za naše týmy.

POZOR: Máme nejnovější objev v hledání Yettiho! Kluci čtvrťáci v čele s Matym našli jeho chlupy! Mysleli jsme si, že je to jen taková legrace, že si toho Yettiho paní učitelky vymyslely pro naše pobavení, ale teď začínáme věřit, že je to pravda! Posuďte sami.



Když jsme se vrátili do chaty, informovali jsme o našich objevech paní učitelky Zelenou a Kalousovou. Byly z toho úplně paf! Takový nález a ony u toho nebyly!
Sundali jsme si promočené oblečení a pak jsme se vydali do herny hrát fotbálek, ping-pong a tak dále. Paní učitelky mezitím připravovaly překvapení na večer - hledaly nějaký pěkný film na puštění.

K večeři jsme měli špagety, mňamka! A pak jsme šli na chvíli na pokoje a když jsme se vrátili, čekalo nás to prima kino. Na dnešním programu bylo: JAK VYTRHNOUT VELRYBĚ STOLIČKU.




Po kině nás paní učitelky ani nemusely zahánět do postelí, byli jsme tak unavení, že nás to tam zavedlo úplně samo. Hory nás dneska docela utahaly. Dobrou noc!

PS: Děkujeme Vám za první pohledy! Přišly skoro všem, ale bohužel ne úplně. Někteří kluci ještě žádný nedostali, snaží se to brát statečně, ale samozřejmě se těší, až jim něco přijde...

Plán na další dny: V pondělí přijdou odborníci z KRNAPu popovídat nám o Krkonoších, přírodě a tak dále. Ve středu pojedeme na výlet do Trutnova! Už se těšíme.

Pokud byste se chtěli podívat ještě na další fotky, poctivě je dává na web třídy 3. A i paní učitelka Kalousová. Někdy se tam obličeje čtvrťáků také objeví.

Žádné komentáře:

Okomentovat