úterý 20. listopadu 2012

Co se všechno děje?

Milí rodiče,

je toho před námi hodně - především co se týče různých vánočních událostí. A protože to na stránkách vypadá, že se nic neděje, přinášíme Vám takové stručné shrnutí, co nás v nejbližší době čeká a co zrovna probíhá.

1) Budeme prodávat vlastní výrobky na Arkádách v akci "Děti dětem", která proběhne 18. 12. a na kterou Vás tímto srdečně zveme. Kristýnka s Terezkou vymyslely báječné nápady na to, co bychom mohli vyrábět a co by se líbilo lidem, aby si to koupili a přispěli tak drobnou částkou na kojenecký ústav. Mnoho z Vás to jistě už ví, ale pro ten zbytek z Vás to necháme jako překvapení, které v průběhu vyrábění nafotíme. Nicméně bychom potřebovali nějaké formičky - vykrajovátka, které používáte na perníčky. Stačí jen jedno, nejlépe s tématikou Vánoc, takže třeba stromeček, kapr nebo hvězdička. Budeme vykrajovat ze samoschnoucí hlíny, takže nic hrozného se s nimi nestane, jen bude třeba je pak dobře umýt. Formičky potřebujeme už na zítra (středu).

2) Někteří z nás budou účinkovat na Vánočním koncertě v kostele sv. Ludmily 10. 12. Pokud to stihneme, nacvičíme malé představení celá třída, ale zatím Vám to nemůžeme slíbit, protože čas rychle utíká a my jsme se do toho zatím tak úplně nepustili. Každopádně Vás ale do kostela zveme, ať už budeme vystupovat nebo ne. S sebou si vezměte předvánoční příjemnou náladu a sváteční oblečení - koneckonců je to slavnostní událost.


3) Probíráme ve čtení pohádky. Už jsme přečetli indickou pohádku, čínskou pohádku, eskymáckou pohádku, ruskou pohádku, židovskou pohádku, anglickou pohádku, pohádku z Orientu a švédskou pohádku. Zkrátka - prohlédli jsme si už skoro celý pohádkový svět. Ještě nás čeká německá pohádka a pak už si o tom napíšeme "čtyřlístek" do sešitů a i tady na stránkách najdete některé výtvory, které jsme vymysleli my sami - jsme totiž začínající spisovatelé! Také tu pak najdete fotky našich panáčků z filmů o čaroději Harry Potterovi, které jsme vyráběli ze sádry. Tento měsíc byl zkrátka pohádkový. Dokonce jsme dneska shlédli i pohádku na interaktivce - S čerty nejsou žerty.


4) Paní učitelka hledá, kam půjdeme tento měsíc na výlet. Protože máme všechno takové pohádkové, ráda by nás vzala do pohádkového království, ale to už nejspíš nefunguje. Brzy ale určitě najde něco, kam bychom se mohli zajet podívat, ještě dřív, než listopad skončí.

5) Chtěli bychom vytvořit nějaké zajímavé dárečky pro budoucí prvňáčky k zápisu. Kdyby Vás něco napadlo, určitě nám dejte vědět!


6) 13. 12. pojedeme na výlet do svíčkárny, kde si budeme moci vyrobit pěknou svíčku a jiné dárečky a zároveň si prohlédneme i nedaleký skanzen. To je takové starobylé městečko, kde se dosud třeba peče z mouky chleba nebo tam lidé ukazují, jak se dříve bydlelo a pracovalo. Vstupné bude 270 korun, ale i když je to trochu dražší, rozhodně to bude stát za to!


Těšíme se, až Vám všem přineseme zprávy z našich právě probíhajících akcí a vy věřte, že se stále něco děje a že se rozhodně nenudíme!

Vaše 3. A

Žádné komentáře:

Okomentovat