úterý 27. listopadu 2012

Pohádky

V listopadu jsme měli velký projekt s názvem "Pohádka". V čítance jsme jich měli spoustu, ale také jsme si povídali o spoustě dalších, které jsme třeba viděli nebo četli někdy jindy. Už víme, že existuje pohádka klasická a pohádka moderní. Také víme, že:

POHÁDKA

UKLIDŇUJE a VYPRÁVÍ

Je: KOUZELNÁ, DOBRODRUŽNÁ a DOBŘE KONČÍCÍ

Také v ní DOBRO BOJUJE SE ZLEM

Během projektu jsme vyráběli panáčky z "pohádky" Harry Potter. Měli jsme čtyři formičky a odlévali Harryho, Brumbála, Snapea nebo Voldemorta. Postavičky se nám moc povedly, škoda, že trvají tak dlouho a nemohli jsme si vyrobit každý jednoho pro sebe. Ve dvojících jsme se ale dohodli a časem si je vezme aspoň půlka z nás domů.


Také jsme se jednou, když nás bylo ve třídě opravdu strašně moc (měli jsme na návštěvě děti z 3. C, 3. B a i ze 4. B), nemohli jsme se v takovém počtu hnout ze třídy, tak jsme si jednu pohádku dokonce i pustili. Z fotografie možná poznáte, že to byla pohádka S čerty nejsou žerty. To bylo opravdu příjemné dopoledne.



Ale samozřejmě jsme se jen nedívali nebo si nehráli se sádrou. Měli jsme pořádně napilno, když jsme psali vlastní pohádky a dopisy našim oblíbeným postavám. Některé z nich si tu můžete přečíst:


O spravedlivém králi
Byl jednou jeden král a ten byla ale ukrutně bohatý. Ale nebyl lakomý. Měl krásný palác. Jednou měl problém. Nemohl přijít na to, kde je jeho sluha. Poslal stráže, aby prohlédli palác a město, ve kterém palác byl. Za hodinu přišly stráže a řekly: "Vše jsme prohledali, ale nikde nebyl, ale našli jsme mladíka, který vám prý pomůže."
Stráže odešly a král si vyslechl mladíka. Ten řekl: "Jestli chcete, aby se váš sluha vrátil, musíte jít do země jménem Pacifiánská republika, tam najdete kněze, ten vám dá mapu. Ale pozor, nesmíte si vzít žádné zbraně."
Vše se stalo, jak mladík řekl. Mladík dostal půlku králova bohatství.
Vašek
Pohádka o princezně Bětě, jak chtěla psa
Byl jednou jeden král. A jeho dcera Běta chtěla psa. Protože její otec neměl rád psy, zakázal jí ho koupit. Bětka se proto vydala do světa. Král měl o ní strach, a proto poslal stráže, aby jí hledaly. Zatímco ji stráže hledaly, zabloudila v hlubokém lese. Tam ji přepadli loupežníci, kteří ji odvedli do jeskyně, kde jim musela sloužit. Jednoho dne, když šli loupit a hlídal loupežník, který místo hlídání usnul, přiběhl do jeskyně velký pes. Bětka se ho nejdřív bála, ale on byl hodný. Loupežníka s pomocí psa přemohla a utíkali domů. Král měl velkou radost a psa si nechali.
Kája
O giga Karkulce
Byla jedna Karkulka. A ta malá Karkulka měla bohatou mámu. A ta máma jí furt vykrmovala, až byla tlustá a stala se z ní giga Karkulka. Začala chodit do školy a děti se jí smály, že je giga tlustá. Bylo jí to líto, a tak držela dietu. Začala sportovat, jíst zdravě a pomaloučku hubla. Našla si kamarády a už se jí nikdo nikdy nesmál.
Filip
Pohádka o vlku a mušketýrovi
Byl jednou jeden vlk. Jmenoval se Vašek. Šel lesem a měl rád maso. Potkal ho mušketýr Kryštof a Kryštof se vlka lekl. Vlk ale kňoural bolestí. Kryštof si všiml, že má vlk bolavou nohu. Tak mu ji zavázal obvazem. Vlk byl Kryštofovi vděčný, že mu pomohl a slíbil, že mu to jednou oplatí.
Štěpán P.
Milá Lociko,
mám moc ráda tvojí pohádku a podle mě ti to moc sluší. A moc si přeji k Ježíškovi tebe neboli tvojí další pohádku. Moc se těším, jestli tě tam pod stromečkem najdu. Tak zatím pápá, ty moje milá Lociko. A ty Evžene hlavně nezlob Lociku, nebo...!!!
Míša
Milý Ijáčku,
měl jsi smutný den? Držel ti ocásek? Navštívil tě medvídek Pú nebo prasátko? A nerozbil se ti domeček? Ijáčku, nejsi nemocný?
Terezka
Ahoj Karkulko,
už jsi donesla babičce košíček s buchtami a pitím? Neboj se, možná tě přepadne vlk. Bude po tobě chtít buchty a pití. Nenech si to vzít z ruky. Když upustíš košíček, babička se na tebe bude moc zlobit. Jinak půjdete na túru do hor.
Kryštof
Ahoj Shreku,
hrozně moc smrdíš. Jak se mají děti a Fiona? Taky se těšíš na Vánoce? Shreku, líbil se mi Shrek 1. PS: mám tě rád. Ahoj,
Petr
Ahoj Harry,
doufám, že už nejsi smutný, že umřel Brumbál. Doufám, že už nemáš problémy se školou a s mozkomory. Ještě doufám, že tě neotravuje profesor Snejp a Ronovi bratři. Chtěl bych se zeptat, jestli se bojíš vlkodlaků? A dalších příšer? A ještě bych se tě chtěl zeptat, jestli druhá část sedmičky skončila dobře??? Ahoj,
Vojta


Žádné komentáře:

Okomentovat