pondělí 8. října 2012

Bajky

Už jsme si toho hodně přečetli o bajkách. Skřítek Merlin nám dal dokonce důležitý úkol - vymyslet nějakou vlastní bajku. Nejprve se úkolu skvěle zhostil Matyáš.

O LVU A MYŠI
Byl jednou jeden lev a ten se strašně smál jedné myši kvůli tomu, že měla tak hrozně ošklivé chlupy. A lev řekl: "Ty jsi tak ošklivá, že se od tebe radši budu držet dál."
Po čase šel lev ke korytu. Když byl u koryta, viděl myš. Lev si jí nevšímal. V korytě byl hladový krokodýl. Lev pil a když pil, tak na něj krokodýl zaútočil a sežral ho. A myš přežila díky své barvě.

 
Jako druhý splnil svůj úkol rovněž na jedničku Vašek.

PILNÁ VEVERKA A LÍNÁ MYŠKA
Byla jednou jedna veverka. Řekla si: "Bude zima, musím si udělat zásoby na zimu." A tak si veverka začala dělat zásoby na zimu. Když si je tak dělala, potkala myšku. A myška se jí zeptala: "Co děláš?" "Chystám si zásoby na zimu." "Pche, já si žádné zásoby dělat nemusím". 
Nastala zima. Veverka měla dost zásob, ale myška neměla nic. Měla hlad poprvé, našla si dvě zrníčka pšenice, měla hlad podruhé, našla si kousek sýra a měla hlad potřetí, našla si kousek slaniny. Měla hlad po čtvrté, a nenašla si nic. Hlady zemřela. 
Poučení: Máme si dělat věci, které nám pomáhají do budoucnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat