středa 24. října 2012

Národní technické muzeum

Návštěvu muzea jsme plánovali už od té doby, co jsme v českém jazyce narazili na kapitolu "Letecká". Kromě kořene slova a jiných češtinářských věcí jsme mluvili také o letadlech a vzducholodích a později v kapitole "Nádražní" nás čekaly i vlaky. A tak jsme se vydali na skutečná historická letadla, vlaky a i jiné věci - motorky, kola, lodě atd. podívat do Národního technického muzea v Praze.


Výlet jsme si moc užili, nejprve jsme se nasvačili u krásné kašny úplně v horním patře. Pak jsme se vydali projít celý obrovský sál plný dopravních prostředků. A protože jsme pak měli ještě čas, hlasovali jsme o tom, kam se podíváme dál. Vyhrála návštěva expozice "vláčků", kde bylo možné si i sestavit něco ze stavebnice Merkur. To nás moc bavilo, takže jsme odtamtud ani nechtěli pryč a na expozici "astronomie" se vydala sotva polovina z nás. Ale ti si to užili, jen pan hlídač byl trochu nevrlý a když jsme měli radost z toho, co vidíme a mluvili jsme o tom trochu víc nahlas, upozorňoval paní učitelku, že moc křičíme. Vysvětlila mu, že někteří z nás jsme v muzeu vůbec poprvé v životě, a že když mají děti z něčeho radost, chtějí se o ni podělit. Nakonec to vypadalo, že to pan hlídač pochopil a byl trochu příjemnější.




 
Na závěr jsme se ještě trochu nasvačili, někteří si dál hráli s Merkurem a pak jsme se vydali na delší cestu zpátky do školy. Dorazili jsme úplně akorát do družiny a na oběd. Už se těšíme, kam pojedeme příště.


(Nesměli jsme používat fotoaparát, protože to bylo za příplatek, takže fotek je jen pár a z mobilu.)

Žádné komentáře:

Okomentovat