středa 10. října 2012

Den koláče 16. 10.


Paní učitelka Pelcová a její žáci z 2. B společně s rodiči budou mít v úterý 16. 10. DEN KOLÁČE. Bude uspořádána soutěž o nejlepší koláč, kdy zvítězí ten, který bude nejdříve sněden (a žáci samozřejmě nemohou jíst vlastní koláč). Nápad je to velmi hezký, proto si den koláče uděláme v úterý i my a věřím, že ač to neměli žáci zapsané, ještě je čas nějaký ten sladký koláček připravit a předat Vám tuto zprávu prostřednictvím webových stránek a případně ještě v pondělí.

Pravidla - je sezóna jablek, proto každý koláč musí mít alespoň kousek jablíčka v sobě, jestli budou zapečená nebo pouze jako zdobení, to už nechám na Vás. Na velikosti a dalších přísadách nezáleží, pouze prosím o krátké shrnutí, jestli obsahuje např. ořechy, med nebo skořici, protože některé děti mohou být na tyto přísady alergické.
Jinak se jedná o čistě přátelskou soutěž, kdy vítězem je ten, kdo bude domů odcházet s prázdným talířem.

Doufám, že se v úterý sejdeme s co největším množstvím koláčů a případně bude moci ochutnat i paní učitelka Pelcová se svou 2. B, která nám tento nápad poskytla. A kdo z nějakého důvodu koláč péct nechce nebo nemůže, doporučuji s sebou do školy vzít alespoň vlastní lžičku na ochutnávky.

Přeji co nejvíce kuchařských úspěchů!






Žádné komentáře:

Okomentovat