středa 17. října 2012

Den koláče - jak to dopadlo

V úterý 16. října jsme měli den koláče. Moc jste nám pomohli vy - rodiče, takže se nám nastřádala opravdu velká spousta koláčů, že jsme to ani sníst nemohli a zbyly nám plné čtyři talířky na ochutnávku do družiny! Všechny koláče byly skvělé! Všechny s jablky, ale i tak velmi rozmanité, některé spíš štrúdlového typu, jiné opravdu koláče, některé byly i s hroznovým vínem nebo švestkami, jiné zase s oříšky a medem, častou přísadou byla skořice.  Moc děkujeme za nápady a pomoc!



Nejprve byly snědené muffiny od holek Kušnírových, takže jim patří zasloužené první místo, ale hned za nimi se umístil Matyáš, který měl obrovské koláče (2) a snědl se jeden celý a pak ještě kus druhého! Velký úspěch měl také Filipův koláč, Adélky Příkaské a i paní učitelky, která sice o nic nesoutěžila, ale byla moc ráda, že to chutnalo.



Je nutno podotknout, že všechny koláče se snědly v té družině, takže vyhráli zkrátka všichni!

Celá akce se moc povedla a paní učitelka už přemýšlí, co vymyslí příště. Za nápad děkujeme paní učitelce Pelcové, která stejně jako nějaké další učitelky přišla ochutnat a sama přinesla várku ze své třídy, kde to rovněž nemohli sníst. Každopádně jsme si to velmi užili!
 

PS: Tak jsme se nacpali, že na oběd už moc místa v bříškách nezbylo. Ještě navíc byly sladké škubánky s mákem...

Žádné komentáře:

Okomentovat