středa 10. října 2012

Bezpečné chování

Přišel k nám pan policista, aby nám řekl, co je bezpečné chování.

Např. chodit po chodníku (po pravé straně), držet se od cizích lidí dál (být v bezpečné vzdálenosti), při přecházení přes ulici se musíme rozhlédnout doleva, doprava a znovu doleva. Vždy, když je v blízkosti přechod pro chodce, musí ho chodec použít.

Pan policista nám také říkal, že si nemáme povídat s cizími lidmi a hlavně, že jim nemáme říkat žádná tajemství. Tajemství jsou: jméno, příjmení, adresa domů, kam chodíme do školy, jaké je naše telefonní číslo, kolik je nám let, kódy a hesla, kde máme klíče, jestli někdo hlídá ve škole, jestli máme pejska atd.

Pak jsme si zkoušeli, jak být ve správné vzdálenosti a co dělat, když potkáme cizího člověka. Ze začátku nám to moc nešlo, ale potom jsme se to naučili. Někdo z nás za to dokonce dostal i dárek a na konci jsme všichni dostali pěkný rozvrh hodin.

Pan policista byl moc hodný a hlavně legrační. Také se nás ptal, jak poznáme pravého policistu. Takže už víme, že má odznak a policejní kód. Na uniformě má na ruce proužek a také na čepici šachový pruh. Rozhodně nemusí mít vždy pistoli, jak si někteří z nás mysleli. Mívá vysílačku, někdy i pouta a obušek, ale do školy s tím nepřišel. Je to škoda, protože bychom se mohli podívat zblízka, jak to vypadá.



Vaše 3. A

Žádné komentáře:

Okomentovat