neděle 2. března 2014

ŠvP Vápenka - čtvrtý den

Zdravíme z dalšího slunečného dne v Krkonoších!

Měli jsme k snídani Vánočku a hned po ní jsme se připravovali na dnešní dopoledne. Paní učitelky pro nás po domluvě s Yettim měly bojovku po stanovištích s úkoly. Vybíhali jsme po deseti minutách k hřišti a ohništi, tam nás čekaly indície, kam máme jít dál. Bylo to napínavé - na jednom stanovišti jsme i odpovídali na nějaké otázky, ty jsme pak uzavírali do lahviček a vkládali do dutiny stromu. Ostatní děti se mezitím v chatě trochu učily, trochu hrály soutěže na přemýšlení, pak v malých skupinkách určovaly vzory podstatných jmen z kartiček - nejlepší skupinka dostane stopu.

 
 


Poslední skupina dorazila z venku v půl dvanácté. Dlouho se pak paní učitelky radily, jak vše ohodnotit, protože některé skupiny spolupracovaly skvěle a některé trochu hůř, přičítaly se trestné minuty za ošklivé chování a naopak odčítaly za správné odpovědi na otázky a velké pochvaly.

Nakonec se na prvním místě umístila skupina Romíci (s Kačkou), na druhém místě Netopýři (s Filipem) a o třetí se podělily Pastelky (Štěpán P.) a Krakonošové (Vašek).

K obědu bylo kuře na paprice a pak jsme měli polední klid na pokojích. Odpoledne nás čekala s u čitelkami Blažejovou, Kufnerovou a Nedvídkovou docela dlouhá túra (paní učitelky říkaly: krátká procházka, ale znáte to... :-)) Cestou jsme se zastavili na takové pěkné planince a tam jsme stavěli domečky a hráli si. Také jsme si trochu "zaakrobatili" na ledovaté cestě. Vrátili jsme se akorát na večeři (prohazované těstoviny s uzeninou a červenou řepou). Pochutnali jsme si.

Po večeři jsme měli krátké volno na pokojích a pak jsme se selši v jídelně. Paní učitelky nám rozdaly papíry a měli jsme ve skupinách úkol - vytvořit noviny. Vznikly tak krásná díla, to si ani neumíte představit. Paní učitelky nás chválily, že krásně spolupracujeme, nehádáme se, nekřičíme... prostě balzám na duši.




 







 








 



Stihli jsme noviny dokončit akorát včas a měli jsme pak i pochvalu na pokojích, protože jsme byli rychle umytí a zalezlí v postýlkách. Něco jsme si četli nebo hráli, paní učitelka nám v devět hodin zhasla a myslela si, že usneme brzy... Máme za sebou totiž náročný den.

Po půl hodině ale padl návrh vyfotit všechny hříšníky, kteří tak rušili v pokojích, že museli stát na chodbě. Paní učitellka zrovna psala všechny ty pochvaly, tak měla dojem, že to asi zakřikla. Šimon, Vašek, Filip a Kačka by se na fotografii asi moc příjemně netvářili. Postupně jim ale bylo také odpuštěno...

Dobrou noc!

Žádné komentáře:

Okomentovat