úterý 4. března 2014

ŠvP Vápenka - šestý den

Ahoj rodiče!
Tak už jsme tu šestý den. Ani byste nevěřili, jak nám to utíká, ani my skoro nemůžeme uvěřit, že už pozítří se s vámi zase uvidíme! Dnes jsme se naposledy dopoledne trochu učili - dělali jsme češtinu a malličko angličtinu, paní učitelka s námi hrála bingo na čísla a zvířata, to už umíme všichni (dokonce 4. C trochu víc, protože si to všechno nedávno opakovala. Ale už po svačině (kostíci) jsme měli volnější program - kdo chtěl, mohl být v herně, navštěvovat se na pokojích, mohli jsme i jít ven s paní učitelkou Kalousovou, ale to se chtělo jen Matymu. My ostatní jsme si spíš hráli, psali kroniky a ještě jednou hráli. Bylo to prima! Také jsme ve volné chvíli mohli (jen kdo chce) najít deset nepravdivých vět napsaných na lístečcích různě po budově a přepsat je na kus papíru správně. Budeme za to získávat opět nějaké ty stopy do soutěže. Takže jsme se zabavili všichni podle svého gusta. Koho nebaví chodit ven, zůstal doma, koho nebaví lístečky a úkoly, mohl si hrát podle své libosti. Takhle by se nám to líbilo pořád:-)

Protože v jednu hodinu měla přijít návštěva z KRNAPu, měli jsme dnes trochu "Kocourkov", jak řekla paní učitelka Pelcová. A polední klid jsme měli už před obědem, od 11:45. Někteří se zapomněli v herně, tak je pak paní učitelka vyhnala. 

Děkujeme vám za dopisy a pohledy! Kromě Kryštofa už každému přišly nejméně dva. Někomu chodí každý den obrovská kupa, tak těm ostatní trochu závidí.

Po obědě byla slibovaná přednáška, dozvěděli jsme se mnoho nového o národních parcích, hlavně o Krkonoších. Byla opravdu zajímavá, i když naše výrazy na fotkách tomu asi  moc nenasvědčují :-) Někteří dostali i odměny za správně zodpovězené dotazy. Pak jsme se zvedli a šli se podívat do muzea Vápenka. Je moc pěkné!





Když jsme se po třídách vystřídali v muzeu, šli jsme si hrát na louku, honili jsme se s míči, hráli vybiku, běhali a řádili... Před večeří jsme měli ještě chvíli klid a pak už nás čekal kuřecí plátek s bramborovou kaší. Opravdu vynikající - vaří tu jako v restauraci!





Po večeři už se připravovalo další kino. Tentokrát nás čekal Harry Potter, díl 1. Museli jsme asi být opravdu hodní, že jsme si zasloužili něco takového. A ano - byli. Paní učitelka to potvrdila :-)

Zítra nás čeká výlet, na který si šetříme naše korunky. Z vyprávění druhé skupiny víme, že se máme na co těšit.

Žádné komentáře:

Okomentovat