pondělí 3. března 2014

ŠvP Vápenka - pátý den

Ahoj rodiče!
Tak dneska jsme - naše třída - osiřeli. 4. C společně se 3. B totiž odjela do Trutnova na výlet a nakupování. Nás to samé čeká ve středu.

Tak jsme se dnes na učení sešli jen sami ve dvanácti. Paní učitelka z toho měla radost - potřebovali jsme probrat nějaké kraje z vlastivědy, které 4. C už umí. Pak nám paní učitelka připravila hru s otázkami za získávání stop. Myslela si, že když si vše společně přečteme, popovídáme si o tom, zodpovíme otázky a ještě nám pak dá možnost nahlédnout do učebnic, když něco nebudeme vědět, bude to pro nás hračka. Ale byla nepříjemně překvapená! Plný počet bodů (17) neměl nikdo, nejvyšší počet bodů 13 měl Vašek, pak Maty a Nicole s 12 a Šimon s 11. Ale kolik dětí mělo pod 6 bodů? Vojta měl 0, Kryštof 2 a Pepa 2, Kačka a Filip 4! Adam se Štěpánem P. taktak prošli s šesti body a možná i někteří další. No hrůza. Ti, co měli takhle málo bodů budou mít na polední klid samostatnou práci - všechny otázky poctivě odpovědět.

Na svačinku jsme měli tatranku a pak jsme si chvíli hráli v herně nebo na pokojích.




V 11 jsme se se 3. A vydali ven. Šli jsme vyzkoušet místní hřiště - bylo docela rozmáčené, ale i tak jsme si na něm zahráli vybiku a fotbal atd. Pak jsme měli soutěž na vybíhání do kopečka, pak volnou zábavu. Bylo to prima.



 


K obědu bylo vepřo-knedlo-zelo. O poledním klidu někteří hráli s paní učitelkou pirátské kostky a pak měli ti, co neměli z vlastivědy dostatek bodů, všechny otázky poctivě odpovědět. Ještě to nemáme hotové, takže nás asi čeká zítra pokračování...

4. C a 3. B dorazili až kolem druhé, tak měli oběd a pak polední klid, takže jsme opět jen sami (s 3. A) šli s paní učitelkami Zelenou a Blažejovou na výlet dolů po silnici. Cíl: restaurace a horká čokoláda nebo něco podobného. Ale bohužel - nenarazili jsme na žádnou otevřenou, takže jsme se jen docela příjemně prošli, ale cestou zpátky nahoru už nás pěkně bolely nohy. Zato jsme si prohlédli celý Horní Maršov.






U dveří zpátky do chaty nás paní učitelka Zelená informovala o moc důležité věci - náš večerní program bude Miss Vápenka. Čeká nás promenáda v pyžamech, volná disciplína a představení - kdo jsme a co umíme. Tak jsme se šli hned připravovat. To už ale dorazili i 4. C a 3. B a k přípravám se připojili.

Na miss byli odborní porotci - předsedkyně poroty a "miss právník" Jana Pelcová, "miss 2011" Markéta Zelená, slavná herečka Ivana Blažejová, neméně slavná odbornice - koordinátorka  Ilona Nedvídková a zahraniční členka poroty Lenka Kufnerová. Slavná moderátorka Ivana Kalousová celou soutěž uváděla. Bylo nejprve představení, pak volná disciplína a nakonec promenáda v pyžamech. Porota se dlouho radila a nakonec vyhlásila výsledky.

V kategorii MISS se umístily shodně na druhém místě Karolína Vyšatová a Vanda Velíková a na prvním místě Barča Kachlířová.

V kategorii MISSÁK se umístil na třetím místě David Stibor (4. C), na druhém místě Mikuláš Řeřicha a na prvním místě náš Matyáš Vyskočil!









  




Některým dětem (hlavně klukům) bylo po celé soutěži trochu líto, že se také nepřihlásili, ale Matymu to všichni přáli. Na to, kolik se nás ze čtvrťáků přihlásilo (oproti třeťákům opravdu málo), bylo parádní, že se jeden z nás umístil na prvním místě.

Po MISS jsme byli všichni už dost utahaní. Klukům sice dlouho trvalo, než se vystřídali ve sprchách, ale hned, jak zalezli, tak usínali. Byl to dlouhý, ale moc pěkný den!

Žádné komentáře:

Okomentovat