středa 5. června 2013

ŠVP Kolínská bouda, den 3.

Zdravíme všechny rodiče, babičky, dědečky, jiné příbuzné a známé!

Máme se bezvadně! Stýská se nám jen maličko, takže se to dá vydržet. Ale nejspíš máme ještě pořád hromadu energie (paní učitelky nás asi málo prohánějí), protože ráno pro změnu zlobili kluci. Vojta nepřestal ani pod pohružkou, že nebude smět do bazénu, ale paní učitelka Nedvídková se za něj přimluvila, takže nakonec mohl.
Po snídani jsme měli chvilku pauzu, aby nám slehlo, a pak jsme se šli převlékat do plavek. Byli jsme na dvě skupiny a ta, co nebyla v bazénu, měla mezitím práci od paní učitelky Nedvídkové, která plaváčky hlídala.








Paní učitelka Zelená šla hledat trasu na odpolední procházku. Po bazénu jsme se s ní sešli na přednášce od horské služby, která byla moc poučná. Přijel náčelník horské služby, ukázal nám spoustu věcí, třeba dlahu, která nejdřív vypadá jako polštář a po odsátí vzduchu je tvrdá jako sádra.





Také jsme se dozvěděli, proč je na horách důležité mít vždy po ruce teplé oblečení a proč máme opravdu důkladně poslouchat paní učitelky. Pak už jsme panu náčelníkovi zatleskali a šli ještě chvíli na pokoje, než  byl oběd. K tomu jsme měli hráškovou polévku a vynikající borůvkové knedlíky se zakysanou smetanou. Nejen naše paní učitelka měla pak obavy, že praskne.

Odpoledne po poledním klidu jsme šli na výlet s paní učitelkou Zelenou i Nedvídkovou, asi 5 kilometrů. Bylo to nejdřív hodně dolů a pak zase hodně do kopce, takže jsme se pořádně unavili. Ale také jsme viděli krásnou přírodu, vodopády a spoustu zvířátek. Měli jsme totiž soutěž - kdo za cestu najde (uvidí) nejvíce obratlovců, vyhrává. Nejdřív byl velký problém určit, jestli je mravenec, brouček nebo žížala obratlovec, ale nakonec jsme to zvládli skoro všichni a už jsme se ani neptali. Nejvíc jich našla Adélka, celých 14!











Po výletě jsme byli pěkně uchození a příjemně unavení. Došli jsme do chaty a trochu už zase krápalo, takže jsme se šli převléknout a pak si psát a malovat svoje deníčky a kroniky. Potom bylo chviličku volno na hraní her a hurá na večeři (kuře na paprice).



Po večeři nás čekal zlatý hřeb - diskotéka. Šli jsme všichni, holky se naparádily, kluci vzali alespoň čistá trička, ale k tanci se moc neměli. Musely je nakonec vyzvat holky, ale i tak se někteří pěkně styděli. Paní učitelky Nedvídková, Pelcová, Bendíková a vychovatelky Blažejová a Kufnerová připravily hodně různých her a za soutěže rozdávali i odměny v podobě žvýkaček a bonbonů. Paní učitelka Zelená byla přítomna jako fotografka.








Hned po diskotéce byla příprava na večerku. Holky byly unavené a hned se vystřídaly v koupelně, kluci se ale zdržovali a pět minut před večerkou ještě nebyla umytá ani půlka pokoje. Nakonec to ale všichni zvládli a po krátké diskusi s paní učitelkou o důležitosti čištění zubů, také všichni zalehli. Ještě pak měli po setmění krátkou návštěvu, ale ta je příliš nevyrušila. Chviličku nato všichni usnuli.

Žádné komentáře:

Okomentovat