čtvrtek 6. června 2013

ŠVP Kolínská bouda, den 4.

Milí rodiče,

stále asi ještě nejsme dostatečně unavení, protože ráno pořád zlobíme. Paní učitelka Bendíková některé dokonce nechala stát chvíli na chodbě, když jsme si nedali a nedali říct. Naše paní učitelka tedy usoudila, že dnes musíme dostat do těla ještě víc než včera.

Po snídani jsme psali společně pohledy, potom jsme se chvíli učili češtinu, a pak (protože bylo krásně) jsme šli ven podívat se na kozy, ovečky, zahrát si s míčem, zaskákat na trampolíně a houpat se na houpačkách. Bylo to prima! V horním rybníčku jsme našli vzácnost - vajíčka žabiček i s malými pulci, a dokonce i čolky! Také jsme si dali nějaké slané dobrůtky, které nám ještě zbyly od oslavy Vojty s Kačkou.





Před obědem jsme měli chviličku volno, ve kterém oba větší pokoje (a paní učitelka také) dostaly vynadáno, protože měly velký nepořádek. Tak jsme si museli všichni pořádně uklidit. K obědu bylo uzené maso s bramborem a kyselou okurkou, krupicová polévka.

Polední klid utekl jako nic a odpoledne jsme se vydali na výlet do Pece pod Sněžkou. Vzali jsme si s sebou i penízky na nakupování, tak jsme se moc těšili. Dolů jsme šli pěšky, s krátkou přestávkou pod vlekem. Pak jsme zamířili do obchůdku, prohlédli si město a užili si i místní hřiště.











Po vyblbnutí na hřišti jsme šli zpátky do centra města, odkud nás měl odvézt vláček. Měl zpoždění, ale nakonec dorazil, a tak jsme se krásně svezli až nahoru k naší chatě.







Skoro jsme nestihli večeři (guláš). Po té jsme měli chvilku na převléknutí a sešli jsme se v tělocvičně, kde jsme  hráli soutěž s kartičkami. Byly tam úkoly na matematiku, češtinu i na různé blbinky jako předvést pejska, zachrochtat jako prasátko atd. Naše paní učitelka se za nás někdy trochu styděla (třeba když jsme říkali, že měříme 37 centimetrů nebo že potok protékající blízko u naší školy se jmenuje Berounka a Labe).






Po hře už byl skoro čas na večerku. Ještě jsme řešili několikrát vypadlý proud a kluky, kteří se báli, že mají nějakého bubáka pod postelí. Umyli jsme se, ošetřili drobné bolístky, popovídali jsme si a zalehli do postýlek. Už se nám to krátí!

Žádné komentáře:

Okomentovat