pátek 7. června 2013

ŠVP Kolínská bouda, den 5.

Ahoooj, rodiče!

Dneska jsme byli na celodenním výletě! Plánovali jsme to už od začátku týdne, takže jsme po budíčku (holky spaly tentokrát dlouho) a po snídani zabalili batůžky a vyrazili do ranního sluníčka. Bylo opravdu krásně, takže jsme šli v krátkých rukávech, někteří v tříčtvrťákách a mikiny a bundy jsme měli v batůžku. Na chvíli to bylo i potřeba, protože se přes nás převalilo několik mraků, ale většinou bylo opravdu teplo. Nejen paní učitelka měla po výletě červené tváře. Šli jsme lesem a krátce po silnici do Jánských lázní. Bylo to asi deset kilometrů, takže jsme se prošli pořádně! Také jsme párkrát narazili na porušenou cestu od velké vody, tak byl výlet dokonce i s dobrodružstvím. Obědvali jsme z našich balíčků řízky s chlebem, pochutnávali si na tatrankách a jablíčkách u lanovky. Pak jsme se vydali na nákup do obchůdků se suvenýry. Tam nám paní dobře poradila, kde je nejlepší zmrzlina. Takže jsme se rovnou vydali na kolonádu a dali jsme si jahodovou, vanilkovou nebo míchanou. Byla opravdu vynikající!















Po osvěžení zmrzlinou jsme se zastavili na kolonádě, dali si vodu z místního pramenu a odpočinuli si. Pak přišel na řadu zlatý hřeb dne - jízda lanovkou na Černou horu. Trošku jsme se báli, ale ani nefoukalo a rozdělili jsme se do skupin (ke každé skupině jedna paní učitelka), takže všechno proběhlo v pořádku. Lanovka je parádní!









Když jsme vyjeli nahoru, byli jsme plní zážitků. Ale abychom si měli ještě víc o čem povídat, vylezli jsme na vyhlídkovou věž (106 schodů). Nejdřív se pár dětí trochu bálo, ale nakonec se odvážila i Kačka, která se bojí výšek. Z věže byl krásný výhled.







 
K naší chatě už to bylo jen kousek. Vzali jsme to přes Černou boudu a pak po cestičkách přes rašeliniště. Výlet se nám vydařil od začátku až do konce a paní učitelky nás moc chválily. Vůbec jsme nefňukali, nestěžovali si, krásně jsme šli skoro patnáct kilometrů. Pochvalu si dneska vážně zasloužíme!


Po příchodu do chaty nám dali gulášovou polévku na posilnění a mohli jsme jít na pokoje oddychnout si a odpočinout po náročné cestě. K večeři jsme měli francouzské brambory a po ní nás čekalo ještě blbnutí na hřišti za chatou. Trampolína i po náročném dni byla stále favorit!

Pak už jsme zalezli do koupelny a do postýlek. Paní učitelky si myslí, že dnes budeme spát jako když nás do vody hodí. Uvidíme :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat