středa 26. června 2013

Výlet do Říčan

Těsně před koncem školního roku jsme jeli ještě na jeden výlet - do Říčan. Maminka Adélky, paní Příkaská, nám městečko doporučila, také zařídila keramickou dílničku, kde jsme strávili příjemných pár hodin vyráběním. Pro Adélku to byl totiž takový rozlučkový výlet - po prázdninách už bude chodit do jiné školy, ale určitě se na nás někdy přijde podívat.

Počasí nebylo moc příjemné - pršelo. Ale cestu vláčkem (Elefantem) jsme si bezvadně užili. Někteří z nás jeli vlakem poprvé!



Na nádraží v Říčanech jsme se sešli s Adélkou a její maminkou. Ty nás odvedly do centra Říčan do cukrárny, kde sice bylo docela plno, ale nakonec jsme si posedali a mohli jsme si dát nějakou sladkost. Na nakupování jsme se samozřejmě moc těšili.



Po cukrárně jsme už zamířili do muzea města Říčany. Nejprve jsme si prohlédli, co tam všechno mají za výstavy. Matyáš správně poznal, že některé obrázky jsou ilustrace k příběhům z Kytice od K. J. Erbena. Také tam měli legrační sošky z keramiky.





Mohli jsme si něco koupit - hlavně různé předměty pro dobrodruhy jako lupy, různé krabičky a tak podobně.



A pak už jsme šli vyrábět. Paní průvodkyně nás naučila, jak udělat krásné znáčky města a různé jiné tvary - zvířátka a podobně. Šlo nám to všem moc pěkně a po prázdninách se můžeme těšit na hotové vypálené a naglazované výrobky.









Po úklidu nás čekalo ještě překvapení - výborný medový dort a bonbony od paní Příkaské a Adélky, děkujeme! No a pak jsme zamířili z muzea zase zpátky do města. Chtěli jsme se stavit ještě v informačním centru, ale to bylo zavřené, takže turistické známky nemáme, snad příště. Prošli jsme se ještě jednou skrz město (už nepršelo) a dokonce s předstihem dorazili zpátky na nádraží. Vláček přijel opět Elefant, tak jsme si užili i cestu zpátky a v pořádku dorazili do Prahy. Byl to (i přes ten drobný déšť) moc příjemný výlet na závěr školního roku.

Žádné komentáře:

Okomentovat